reklama
cz / EN / esp

Za tento valentýnský cheesacake vás bude milovat!

Recept krok za krokem od Pepy Drábka včetně fotogalerie vám pomůže s tímto sladkým překvapením

reklama

Svátek svatého Valentýna se blíží, a vy máte možnost svého milého nebo milou překvapit sladkým dárkem. A pokud Valentýna neslavíte, tak ho můžete udělat i tak. Určitě mu tím uděláte radost.

Tímto receptem končí náš seriál o zajímavých receptech, který jsme před rokem s Pepou Drábkem spustili. Za tu dobu se Pepa mimo jiné přestěhoval na vesnici, zúčastnil se televizní show o vaření a připravil kuchařku. Aktivit na zaměstnaného člověka až až. Ale s tipy na chutná jídla nekončíme, začali jsme spolupracovat s bistrem Ola Kala, které vás již brzy pozve na ochutnávku.

FRESH TIP: rozhovor se šéfem bistra Ola Kala Michalem Nikodemem

A pro tento valentýnský cheescake budeme potřebovat:

 

Na korpus si připravte:

100g změklého másla

250g máslových sušenek

 

a na krém:

600g ricotty nebo mascarpone

100g cukr moučka

300ml našlehané smetany (30%)

25ml mandlového likéru

zakysaná smetana (20%)

ztužovač šlehačky

2 lžíce oblíbené (červené) marmelády

 

 

Připravíme si všechny suroviny a jdeme na to!

 

Máslové sušenky rozmixujeme v mixéru, nebo rozdrtíme v mikrotenovém sáčku pomocí válečku.

 

K rozdrceným sušenkám přidáme máslo a pokračujeme v mixování (popřípadě zpracujeme rukama)

 

Pomocí dna skleničky směs sušenek a másla namačkáme do dortové formy a prozatím odložíme do lednice.

 

Okraje formy lehce vyvýšíme.

 

Ve vyšší nádobě vyšleháme šlehačku spolu se ztužovačem do tuha.

 

Odvážíme 100g moučkového cukru.

 

Ricottu spolu se šlehačkou vymícháme metlou.

 

Přimícháme likér a dosladíme cukrem (nemusíme dávat všech 100g, zkrátka dle chuti).

 

Krém nalijeme a rozprostřeme na korpus a necháme minimálně 3 - 4 hodiny vychladit.

 

Marmeládu necháme zahřát, aby zřídla. Pokud je stále moc hustá, přilijeme kapku vody.

 

Pokud má vaše marmeláda zrníčka, propasírujeme jí přes sítko.

 

Vychladlý a ztuhlý koláč potřeme zakysanou smetanou.

 

Do injekční stříkačky nasajeme marmeládu, kterou na koláči vytváříme malé tečky.

 

Marmeládové tečky protínáme ( a zároveň spojujeme) párátkem.

 

PŘEJI DOBROU CHUŤ!

 

Pepa Drábek / 12.02.2014
Související
reklama

Komentáře k článku

Vážení čtenáři, o vaše názory velmi stojíme. Chceme však, aby diskuse měly smysl. Proto vás prosíme, diskutujte slušně a k tématu článku. Příspěvky, které ve slušné a kultivované diskuzi nemají místo, mažeme.

Nový komentár





reklama

reklama

reklama


Najdete na FreshGayMag