reklama
cz / EN / esp

Vyzkoušejte tradiční vánoční recept na vaječný koňak

Co jiného na Vánoce než vaječňák! Recept od Pepy Drábka vás povede krok za krokem

reklama

Pokud máte rádi tradiční oslavu vánočních svátků, neměl by na vašem slavnostním stole chybět pravý domácí vaječný koňak. Máme pro vás opět recept od Pepy Drábka. Pojďte si s námi připravit tuto vánoční klasiku. 


Budete potřebovat:

1 litr plnotučného mléka 

8 žloutků

0,4 l rumu (nebo víc, podle chuti)

300 g cukru krupice

1 Salko

250 ml šlehačky 30%

1/2 vanilkového lusku

 

Připravíme si všechny suroviny a jdeme na to!

 

 

Oddělíme žloutky od bílků.

 

 

Odvážíme 300g cukru krupice.

 

 

Do většího hrnce nalijeme mléko.

 

 

Přilijeme smetanu.

 

 

Z jedné poloviny vanilkového lusku vyškrábeme semínka a vložíme do hrnce.

 

 

K mléku se smetanou přidáme vajíčka a už pořád mícháme (ze začátku šleháme).

 

 

Necháme dojít k bodu varu a ihned sundáme z plotýnky.

 

 

Mícháme až do vychladnutí (nejlépe ve dřezu se studenou vodou). Přidáme Salko, zašleháme.

 

 

Přilijeme rum - podle chuti. Vychladíme a podáváme.

 

 

PŘEJI DOBROU VÁNOČNÍ CHUŤ !

 

 

Jsme rádi, že vás recepty od Pepy inspirují. Děkujeme čtenářce Dagmar za link, její foto z facebooku přikládáme. A ti z vás, kteří recept vyzkoušeli, se můžou taky pochlubit.

foto: Dagmar Derré

Josef Drábek / 18.12.2013
Související
reklama

Komentáře k článku

Vážení čtenáři, o vaše názory velmi stojíme. Chceme však, aby diskuse měly smysl. Proto vás prosíme, diskutujte slušně a k tématu článku. Příspěvky, které ve slušné a kultivované diskuzi nemají místo, mažeme.

Nový komentár





Dagmar 25.12.2013
Také mam uvařeno podle Pepči.
Přeslazený neni, je akorát, jen jsem po dvou dnech odležení přilila ještě tochu rumu. Je výborný!
Foto zde: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=697176350316408&l=69ddd4ed50
Redakce 26.12.2013
Děkujeme, Dagmar. Fotku jsme stáhli a je již v článku.
Jakses 21.12.2013
Tak už se chladí na balkóně a uvidíme.
Redakce 21.12.2013
pošlete nám fotku! :) přidáme ji do článku
milda 21.12.2013
Je to přesně, jak to dělám taky, jen rumu dávám 1/2 litru a trochu čistého (96%) lihu, aby to mělo trochu více grádů a nebylo to typická "babské pití" a chutná každému
Pepa - vařič vaječňáku... :-) 21.12.2013
Já právě radši dávám míň, a přidávám až podle chuti :-) Dobrou chuť přeju i vám! :-)
gliese813c 20.12.2013
rozhodne bych pouzil na pripravu kvalitnejsi alkohol jako je tuzemak...
Pepa - vařič vaječňáku... :-) 21.12.2013
Já taky, ale u nás na vsi jsem nic jiného nesehnal :-) PS: Garatuju, že na chuti to nic nemění. PS2: Váš - kvalitnější - bude jistě epesní! :-)
Davidos 19.12.2013
Zkusili jste to někdo? Nebude to příliš sladké? Jak vidím to salko a 300g cukru, tak už teď mě bolí zuby :P:D
Donny 20.12.2013
dietni vajecny konak?:) to asi nejde
Davidos 21.12.2013
To určitě, ale já se nebavím o tom, zda tam ten cukr musí být, ale zda je takové množství relevantní.
Pepa - vařič vaječňáku... :-) 21.12.2013
Je moc dobrý. Koňak ve výsledku tak strašně sladký neni. Pokud chcete, dejte rumu víc. Moje polovička má radši míň rumovej. :-)
reklama

reklama

reklama


Najdete na FreshGayMag