reklama
cz / EN / esp

Játrová paštika s nádechem Francie? Proč ne rovnou u vás doma!

Kupované paštiky jsou sice fajn, ale domácí je domácí...

reklama

Platí to tak skoro u všeho. Už dlouho jsem ve Francii nebyl, tak mě napadl tento recept. Spolu s křupavou ciabattou a červeným vínem, kterého vám z vaření zbude více než dost, je to dokonalá večeře pro dva. Stejně jak tomu bylo u nás! :) Zapalte svíčky, pusťte nějaký šanson (třeba Hana Hegerová je ideální) a báječný večer ve dvou je na světě. Přeji vám hezký francouzský zážitek!

 

A co k paštice budeme potřebovat?

 

500g kuřecích jater

230g másla plus lžíce na smažení

2 stroužky nasekaného česneku

1 větší cibule nasekaná na kostičky

80ml smetany

snítku rozmarýnu

0,5 dcl červeného vína

naložený pepř na ozdobu

sůl, pepř

 

Připravíme si suroviny a jdeme na to! :-)

 

Cibuli nasekáme na jemno, česnek na plátky.

 

Lžíci másla rozehřejeme na větší pánvi.

 

Přidáme cibuli, necháme zesklovatět a přidáme česnek. Smažíme do změknutí česneku.

 

Játra zbavíme všech blanek, nakrájíme na malé kousky a přidáme na pánev…

 

 …necháme zatáhnout a přilijeme víno. Restujeme dál cca 7 minut, dokud nejsou játra měkká.

 

Směs necháme vychladnout a poté ji spolu s máslem a smetanou rozmixujeme dohladka, cca 60g másla si odložte stranou.

 

Zbylé máslo rozpustíme a polijeme jím hotovou paštiku. Můžeme přidat nakládaný pepř, ořechy, brusinky, šalvěj, zkrátka vše, co máme rádi.

 

Přeji dobrou chuť!

Váš Pepa

Josef Drábek / 14.03.2013
Související
reklama

Komentáře k článku

Vážení čtenáři, o vaše názory velmi stojíme. Chceme však, aby diskuse měly smysl. Proto vás prosíme, diskutujte slušně a k tématu článku. Příspěvky, které ve slušné a kultivované diskuzi nemají místo, mažeme.

Nový komentár





Naďuša 11.06.2013
Mám hotovo a už jsem i koštovala a je to mňamka - ostatně jako každý recept od tebe :)
reklama

reklama

reklama


Najdete na FreshGayMag