reklama
cz / EN / esp

Budete se olizovat až za ušima!

Pepa Drábek pro vás připravil další recept ze své domácí kuchyně

reklama

Máte dost kuřat vyhnaných práškama, zaručeně mořských ryb (mražených) ve kterých se skrývá až 50% vody, hamburgerů z koniny? Zajeďte za babičkou, tetičkou, strýcem, nebo prostě jen za kamarádem na venkov. Ano. Na chvíli vypněte facebook a vydejte vstříc přírodě. Určitě vám při odjezdu "klepnou" nejednoho ušáka. Tedy králíka, kterého si následně můžete připravit přesně podle našeho již druhého zaručeně ověřeného a neméně jednoduchého receptu. Na Váš stůl se dostane maso z ověřeného zdroje, které je BIO, je zdravé a hlavně, je to něco jiného. Takže si ho pěkně vychutnejte! PS: Kdybyste zjistili, že nikoho na vsi neznáte, nebo vám zrovna vůně sena, slámy nevoní a už vůbec v tom nevidíte žádnou romantiku, pořád nám zbývají ty naše supermarkety a tam králíka běžně najdete taky. 

 

Pečený králík na slanině s domácím knedlíkem a zelím

 

Budeme potřebovat: 

 

naporcovaného králíka

1 cibule

2 stroužky česneku

80 g sádla

4 lžíce oleje

250 g slaniny vcelku

lžíce kvalitního kečupu

200 ml vývaru

3 bobkové listy

3 kuličky nového koření

grilovací koření

sůl, pepř

 

Na knedlíky: 

 

4 hrnky vařených strouhaných brambor

2 hrnky hrubé mouky

1 vejce

sůl

 

Na zelí:

 

1 balení kysaného zelí (pokud nemáte též z venkova)

2 menší cibule

kmín, cukr, olej, hladká mouka, voda​

 

Připravíme si všechny suroviny a jdeme na to!

 

Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky.

 

Nejlépe v litinovém kastrolu rozpustíme spolu s olejem sádlo.

 

Na něm opečeme králíka, kterého jsme osolili, opepřili a přidali grilovací koření. Necháme zatáhnout, zasypeme cibulí, necháme zesklovatět a přidáme vývar a slaninu. Pečeme na 170 stupňů asi hodinu, pravidelně podléváme. Ke konci pečení sejmeme poklici a necháme zezlátnout. Asi 15 minut před koncem pečení přidáme česnek a kečup.

 

Mezitím si dáme do osolené vody vařit brambory i se slupkou.

 

Brambory nastrouháme na jemném struhadle a přisypeme mouku, vejce a sůl. (já dávám 2 vejce,protože dělám dvojitou dávku ) :-)

 

Na pomoučeném válu vypracujeme vláčné nelepivé těsto.. Vaříme ve vroucí osolené vodě - já mám vyzkoušených 22 minut...

 

Na přípravu zelí nakrájíme cibuli na proužky. Smažíme na oleji téměř do hněda, poté přidáme vody zbavené zelí, dle potřeby přidáme cukr, kmín a cca 2dcl vody podlité dusíme. Nakonec lehce zaprášíme moukou.

 

PŘEJI DOBROU CHUŤ !

Josef Drábek / 27.02.2013
Související
reklama

Komentáře k článku

Vážení čtenáři, o vaše názory velmi stojíme. Chceme však, aby diskuse měly smysl. Proto vás prosíme, diskutujte slušně a k tématu článku. Příspěvky, které ve slušné a kultivované diskuzi nemají místo, mažeme.

Nový komentár





Dagmar Derré 13.03.2013
Pepčo, to je mé oblíbené jídlo a dávám si ho občas u taťky, který ho umí moc dobře. V tvém podání vypadá super a klidně mne na něj můžeš pozvat ;-)
Josef Drábek 15.03.2013
Dášo, moc děkuju! :-) Bude mi ctí! Můžeme si v kuchyni vyměňovat rady a nápady :-) Budu jen rád. Tímto tě oficiálně zvu! :-)
Naďuša 28.02.2013
Odzkoušeno, snězeno, rychlá, jednoduchá a výborná mňamka :-)
Josef Drábek 15.03.2013
Nadi, ty nikdy nezklameš! :-) Jsem rád, že chutnalo! :-)
JL 27.02.2013
tak to je pecka! kde, že to vařej?:-P
petr pan 27.02.2013
u pepy doma :-)
Josef Drábek 27.02.2013
Teď si takhle doma můžete vařit i Vy! :-) Když budete mít jakýkoli dotaz, piště, jsem tu pro Vás! :-)
reklama

reklama

reklama


Najdete na FreshGayMag