reklama
cz / EN / esp

Představujeme vám nového člena našeho týmu, Josefa Drábka

Pepa se věnuje vaření a bude vám servírovat recepty podle svých, ale i vašich chutí.

fotogalerie
reklama

Fresh gay magazine si pro vás, milí čtenáři, připravil speciální seriál, který vám bude přinášet zajímavé recepty od mladého nadšeného amatérského kuchaře Josefa Drábka. Zeptali jsme se Pepy na pár detailů o jeho životě, abyste měli představu, kdo za těmi krásně vypadajícími a určitě i chutnými jídly stojí.

 

Ahoj Pepo,

prozraď našim čtenářům něco málo ze svého soukromí.
 

Ahoj. Jsem normální kluk se zálibou ve vaření a pečení. Vařit mě naučily babičky. Jedna takové ty klasické recepty, jako třeba buchty s mákem a druhá od zavařenin až po třípatrové dorty z několika desítek vajec.  Miloval jsem prázdniny u nich, i když jsem si pravidelně vozil zpátky do školy několik desítek kilo navíc zase já.  Bydlím s přítelem v Čerčanech u Benešova. Zpočátku našeho vztahu jsme žili v Praze, ale zjistili jsme, že jsme spíš takový ti přízemější kluci, kteří ve volnu raději štípou dříví na chalupě, než obráží módní přehlídky, i když ani tento způsob života minimálně mně není cizí...

 

 

Jak jsi se dostal k vaření a ke svému blogu?
 

Přítel je vyučený číšník - kuchař. Až donedávna byla kuchyň jen jeho výsadou, já jsem jednou za 14 dní upekl štrúdl, nebo něco takového. Tak to bylo až do nedávna... Z přesvědčení jsem se stal vegetariánem, přítel mi odmítl bezmasá jídla vařit, tak jsem se do toho pustil sám. A ono mě to začalo bavit! Po nehodě na skútru jsem si zlomil dvakrát spodní čelist a byl jsem hodně dlouho odkázaný na stravu brčkem, protože jsem měl čelisti k sobě přidrátované... Jediné plus bylo v tom, že šla váha závratně dolů. Vegetariánské období skončilo, ale touha po vaření a "lajcích" vyfocených jídel na Facebooku přetrvala. Poté, co mě Ilonka Čechová a fotograf Peter Zvonar pořád otravovali, ať si založím blog, jsem to udělal. Přiznávám, že občas potřebuji popostrčit. A tohle bylo vážně správným směrem. Pak už jsem jen vymyslel to, že blog bude pro lidi, kteří s vařením začínají tak jako já a chtěl bych jim pomocí fotografií postupu vaření ukázat, že vlastně o nic nejde a zvládne to opravdu každý!

 
foto: Josef Drábek

 

A co máš nejradši?
 

Nejraději mám sladké. Tomu prostě nikdy neodolám! Snad jen figurky z kakaa nepozřu. Blízká je mi italská kuchyně. Asi proto, že už jsem vyzkoušel hodně jejich receptů. Mám rád těstoviny, parmazán, bazalku, rajčata, pesto, ale hlavně obdivuji to, jak dokážou z minima ingrediencí doslova vykouzlit chutné jídlo, po kterém dokážete dál fungovat a ne se jen svalit na gauč... Pravda je, že ani Novoročnímu ovaru se nevyhýbám, ale to už je zase jiná pohádka...

 

 

Podle čeho si vybíráš své recepty?

Jídlo si vybírám hlavně podle sezónní zeleniny. Rád vařím z lokálních surovin, ale to se nedá vždy a také ne za každou cenu. Z nich pak vařím jídla, která mám rád a která se k danému období tak či tak hodí. Nevím proč, ale jsem tak asi naprogramovaný. V létě nemám chuť na mandarinky, v zimě na meloun. Pravda je, že nejraději ale vařím na přání. Je to pro mě kolikrát výzva a to mě baví!

 

 

Na co se naši čtenáři můžou těšit?

Rád bych byl čtenářům inspirací. Hlavně tím, že suroviny na moje recepty budou k dostání ve většině supermarketů. Přitom půjde o recepty chutné, hravé, neokoukané, zdravé, hříšně sladké i pikantní, vhodné ke všem životním situacím a příležitostem. Budou zkrátka kombinací toho nejlepšího pro vás! 

 

Již brzy se můžete těšit na sladký recept od našeho nového spolupracovníka Pepy! Ten na jeho blogu ještě nenajdete... :)

redakce / 24.01.2013
Související
reklama

Komentáře k článku

Vážení čtenáři, o vaše názory velmi stojíme. Chceme však, aby diskuse měly smysl. Proto vás prosíme, diskutujte slušně a k tématu článku. Příspěvky, které ve slušné a kultivované diskuzi nemají místo, mažeme.

Nový komentár





reklama

reklama

reklama


Najdete na FreshGayMag