reklama
cz / EN / esp

Léto ještě nekončí! Osvěžte se zdravou zmrzlinou

Víte, kde si dáte zmrzlinu bez cukru? A už jste měli třeba aperolovou?

reklama

Zmrzlinář Honza Hochsteiger z Crème de al Crème patří k uznávaným odborníkům. K jeho poslednímu úspěchu patří první místo na letošním pražském Ice cream festivalu. Titul „Zlatého zmrzlináře“ získal už podruhé za sebou v tříleté historii festivalu. Protože venku je stále krásně, zeptali jsme se Honzy, co nám ještě na končící letní sezonu může nabídnout.

Na letošní letní sezónu jsme připravili několik svěžích ovocných sorbetů, například rakytník s rozmarýnem nebo zmrzlinu z Aperolu. Naši zákazníci se dočkají také zmrzliny gin s tonikem a mnoha dalších.

 

Jak na tyto nápady chodíš? Zmrzlina z Aperolu nebo ginu s tonikem?

Nápady na zmrzliny přichází z různých stran a také přímo od našich zákazníků. Mnoho inspirace také čerpám ze svých cest za zmrzlinou po Itálii. Tam vzniká spousta nápadů a inspirace pro nové zmrzliny a zmrzlinové dezerty.

 

Přiznám se, že aperol jako zmrzlinu jsem ještě nikde neviděl. Kolik takových zmrzlináren v Praze můžeme najít?

V Praze je mnoho zmrzlináren, z nichž ale Crème de la Crème je ojedinělá hned v několika ohledech. Málokde jinde najdou zákazníci nabídku minimálně 30 druhů zmrzlin, které připravujeme denně čerstvé přímo v zázemí cukrárny. Zaměřujeme se také na alternativy, jako jsou veganské neovocné zmrzliny a od tohoto roku také na zdravé zmrzliny, které mají pod 2 % tuku a navíc neobsahují žádný přidaný cukr, ani ovocný a doslazovány jsou stévií.

foto: Honza Hochsteiger připravuje i zmrzliny pro vegany

Na letošním Ice cream festivalu jsi obhájil první místo. Jak si vysvětluješ, že tvoje zmrzlina tak zákazníkům chutná?

Možná tím, že jsem na tamním workshopu rozdal návštěvníkům přes 50 kg zmrzliny zdarma… : )  Ale hlavní je naše láska k práci, orientace na zákazníka a nekompromisní přístup ke kvalitě vstupních surovin.

 

Najdeme vás v Husově 12, v turistickém centru Prahy. Máte ještě pobočky někde jinde?

Zatím jiné pobočky nikde v Praze nemáme. Naši zmrzlinu ale dostanete ve většině restaurací Ambiente, v dalších jiných špičkových restauracích a hotelích, kam naši zmrzlinu dodáváme.

 

Na co bys ještě nalákal milovníky zmrzliny?

V druhé polovině září u nás budeme mít čokoládový týden. Vedle již našich tradičních čokoládových zmrzlin se představí i úplné novinky, jež budeme vyrábět z čokolád z vyhlášených regionů původu. V tradičních i netradičních kombinacích budou lákavým gurmánským zážitkem.

foto: v půlce září ochutnejte čokoládovou zmrzku na spoustu způsobů

Přece jenom léto se chýlí ke konci, co u vás chystáte na podzimní sezonu?

V říjnu se také trochu zaměříme na chilli. Mám v plánu vyrobit několik velmi pálivých zmrzlin s kombinací různého chilli. Doplní tak naši tradiční chilli čokoládu a sezónní mango s chilli, které již v naší nabídce máme.

 

Pokud chcete rozmazlit své chuťové pohárky, navštivte zmrzlinárnu Crème de la Crème v Husově 12.

redakce, foto facebook a Crème de la Crème / 29.08.2017
Související
reklama

Komentáře k článku

Vážení čtenáři, o vaše názory velmi stojíme. Chceme však, aby diskuse měly smysl. Proto vás prosíme, diskutujte slušně a k tématu článku. Příspěvky, které ve slušné a kultivované diskuzi nemají místo, mažeme.

Nový komentár





reklama

reklama

reklama


Najdete na FreshGayMag