reklama
cz / EN / esp

Dietní a ještě afrodiziakální? Zkuste těstovinový salát s chřestem!

Hlavní sezona chřestu je již za námi, ale pro osvěžení pro vás máme další recept na zdravé a chutné jídlo od Pepy Drábka

reklama

Jestli začínáte stejně jako já podléhat fenoménu doby, že léto končí s prvním školním dnem, tak na to rychle zapomeňte! Mám pro vás salát. A ten se přeci k létu hodí! Jde o salát, který jsem si vymyslel vlastně z nouze. Nechtělo se mi do krámu a tak jsem sáhl po konzervách… Světe div se, vznikl salát, který mi opět připomíná Itálii. Zkuste si ho doma taky a třeba zjistíte, že to léto vážně ještě neodešlo. Přeju vám hezké slunné dny plné nových chutí a zážitků. Mějte se rádi a nezapomeňte, že s dobrým jídlem vám bude líp!

 

Budeme potřebovat:


těstoviny Strozzapreti

3x větší rajče 

1x konzerva rajčat

nakládaný chřest

6 - 8 stroužků česneku

1 hrst řapíkatého celeru

2 hrsti nasekané bazalky

4 snítky tymiánu

2x 125 g mozzarelly

olivový olej

pár kapek citrónové štávy

sůl, pepř

 

Připravíme si vše potřebné a jde se na věc!
 

 

Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
 

 

Mezitím na pánvi rozpálíme olivový olej, na kterém necháme změknout česnek.
 

 

Přidáme na drobno nakrájená rajčata.
 

 

Řapíkatý celer nakrájíme na malé kousky. Dáme ho vážně jen tak jednu hrst. Jeho chuť a vůně je dost aromatická a my nechceme, aby byla dominantní.
 

 

Přidáme do směsi a pozvolna necháme bublat. 

 

Bazalku nasekáme a přidáme do pánve.
 

 

Do vroucí vydatně osolené vody vložíme těstoviny a vaříme, dokud nejsou na skus. 
 

 

Do směsi přidáme loupaná rajčata z konzervy, zakápneme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme, já přidávám ještě čili.
 

 

Snítky tymiánu buď velmi jemně nasekáme nebo jen prsty stáhneme lístky ze stonku.
 

 

Chřest nasekáme na větší kousky...
 

 

... a přidáme ho do již hotové směsi, kterou jsme odstavili z plotýnky.
 

 
PŘEJI DOBROU CHUŤ ! 
 

 


Můžeme promíchat s těstovinami už na pánvi, ale pro větší efekt je hezčí jen na těstoviny navrstvit omáčku s mozzarelou a dozdobit bazalkou vcelku, nebo nasekanou. Pokapeme olivovým olejem a podáváme.

 

Josef Drábek / 15.09.2013
Související
reklama

Komentáře k článku

Vážení čtenáři, o vaše názory velmi stojíme. Chceme však, aby diskuse měly smysl. Proto vás prosíme, diskutujte slušně a k tématu článku. Příspěvky, které ve slušné a kultivované diskuzi nemají místo, mažeme.

Nový komentár





Michal 17.09.2013
Zajímalo by mne, kde je k dostání chřest v září. Děkuji za reakci.
Redakce 18.09.2013
čerstvý chřest již pravděpodobně nekoupíte, ovšem v receptu použil Pepa nakládaný chřest.
Milda 18.09.2013
To je tak Michale, když se něco čte jen letmo
Pepa 18.09.2013
Já jsem ho koupil tady. :-)

http://edelikatesy.cz/shop/cs/bio/122-eco-molienda-verde-bio-chrest.html
reklama

reklama

reklama


Najdete na FreshGayMag