reklama
cz / EN / esp

Beránka už nestihnete, ale zkuste tento malý zázrak z čokolády

Máme pro vás další recept od našeho kuchaře Pepy, tentokrát něco sladkého.

reklama

Přijel strejda z Ameriky. Jako kluk jsem do něj byl platonicky zamilovanej. Byl krásnej. Vysokej, urostlej, tmavý vlasy, krásný oči… Povídal, jak je tam krásně, jak je všechno free a cool, FRESH, ale já neposlouchal nic, jen jsem na něj tak koukal… Z celýho hovoru mi v hlavě utkvělo jen jedno slovo… Brownies. Nechtěl jsem se ptát, co že to je, aby nedošlo k tomu, že mi to samozřejmě říkal, takže jsem nastartoval google. Takhle nějak vzniknul dnešní recept. Chtěl jsem zkusit něco, co je prostě cool, free, FRESH, jak povídal a ještě je to ke všemu secsakra dobrý! :-) Zkuste se alespoň na chvilku ocitnout, když už ne v Americe, tak alespoň v myšlenkách na někoho hezkého, milého, mladého a přitom si dát tuhle další dobrotu. Přeji vám dobrou chuť! :-)

 

 

Brownies s malinovým coulis (omáčkou)

 

Na přípravu budeme potřebovat: 

150g hořké čokolády (vyšší procento kakaa vítáno) 

125g másla

2 lžíce kakaa

1 x vanilkový cukr

3 x vejce

125g cukru

125g polohrubá mouka

špetka soli

 

Připravíme si suroviny, aby měly stejnou pokojovou teplotu

 

Čokoládu spolu s máslem rozpustíme ve vodní lázni.

 

Pekáček (použil jsem 20cm x 35cm) vymažeme kouskem másla. Troubu předehřejeme na 175 stupňů.

 

Čokoládu smíchanou s máslem sundáme z lázně a přidáme cukr, vanilkový cukr...

 

.. sůl a kakao. Poté po jednom zašleháme vejce. Pokud možno metlou. Zapracujeme opravdu důkladně!

 

Mouku přisypáváme také po částech. 

 

Těsto vlijeme do pekáčku, uhladíme a pečeme 25-30 minut. Zkoušíme špejlí jako u klasické buchty, s tím rozdílem, že u brownies by na špejli stále mělo těsto malinko ulpívat. 

 

Na omáčku rozehřejeme maliny s trochou malinového sirupu a cukru dle chuti. Omáčku zredukujeme na požadovanou hustotu. 

 

Propasírujeme přes jemné sítko tak, že máme omáčku bez semínek. Pokud nám semínka nevadí, nemusí to být, ale pak nebudete mít coulis :-) 

 

Přeji dobrou chuť.

Váš Pepa. 

 

Josef Drábek / 31.03.2013
reklama

reklama

reklama

reklama


Najdete na FreshGayMag